Confida i Berlingske Business 18/10-14

Total forvirring om pensionstilbud i hektisk slutspurt – læs artiklen her

Confida mener, at der generelt har været for meget tilbageholdenhed fra pensionsselskaberne i rådgivningen af deres kunder om fordelen ved at omlægge kapitalpensioner til aldersopsparinger.

Ideen om at hvis man blot skriver til kunden så har de fået nok rådgivning og så er det i øvrigt op til den enkelte at reagere står ikke mål med det fakta, at breve (nyhedsmails) og information om pension ikke står øverst på danskernes interesse hitliste. Det ved alle, som er uddannet indenfor den finansielle sektor så derfor kræver det en ekstra indsats for at få budskabet ud og ikke mindst forstået.

Så hvorfor er rådgivningen ikke mere massiv – en indlysende faktor er at Aldersopsparing ikke er et interessant produkt for pensionsselskaberne af flere årsager:

  1. Der er store omkostninger forbundet med at etablere et nyt produkt
  2. Det beløb som pensionsselskabet står tilbage med efter konvertering til Aldersopsparing er 37,3% mindre
  3. Dermed er indtjeningspotentialet væsentlig mindre
  4. Antallet af ansatte i pensionssektoren er faldet dramatisk så der er ikke bemanding til at rådgive i det omfang det er nødvendigt

Det fører så til en lille indsats, i håbet om, at kunden ikke når at reagere inden vinduet lukker. At kunderne bliver tvunget i markedsrente, hvor indtjeningen trods alt ser lidt bedre ud og kunden i øvrigt bærer hele investeringsrisikoen. Håbet er også at Finanstilsynet vil se lempeligt på pensionsselskabernes indsats – de har jo prøvet…

I Confida sidder vi tilbage og tænker – hvor kunne det altså være skønt, hvis bare én gang indtjening og rentabilitet ikke var nøglen bag handlingen, men derimod den gode solide rådgivning, som tog over – for det er flertallet af kapitalpensionsindehavere, som vil have gavn af at benytte tilbuddet om konvertering til Aldersopsparing!

Et lille håb for ejere af kapitalpensioner og de som har opsparing i LD er at tilbuddet bliver forlænget i 2015 som der er politisk flertal for.

Skulle du være i tvivl om det er en fordel for dig, så kontakt en rådgiver du har tillid til varetager dine interesser.

Confida i Berlingske Business 18/10-14

Kontakt Marianne