Danskerne er blevet rigere 19.07.2020

Marianne Thørs 20. juli 2020BoligfinansieringPensionRådgivning

Formuerne i Danmark stiger. Det gør det for hele landet og det er der flere forklaringer på. Læs artiklen i Børsen her: Her bor de nye velhavere.

Den ene er at huspriserne i hele landet er steget gennem længere tid. De fleste danskere betaler af på deres gæld og dermed øges friværdien måned for måned. Når det så kombineres med at de der går på pension i dag også har haft en pensionsopsparing gennem størstedelen af deres arbejdsliv så opnås velstand.

Ofte kan man læse i udenlandske rapporter om Danmark at vi er dybt forgældede, men det er kun den halve sandhed, for vi er også utrolig gode til at lægge til side til vores pensinonstilværelse og ved at afdrage gæld. Tager man det i betragtning er vi egentlig meget godt stillet i Danmark og tilmed er formuen fordelt på mange hænder frem for få super rige.

Billedet ser ud til at fortsætte i årene der kommer for flere og flere danskere har været tvunget til at spare op til pension. Det betyder at antallet af pensionister der har samme indtægt efter faste udgifter som da de arbejdede er stigende.

Læs også: Danskerne trykker på pensionspedalen 09.07.2020

I Confida oplever vi også at behovet for planlægning af den 3. alder er stigende. Og det skyldes at der er flere penge at flytte rundt på end tidligere.

Tilmeld dig til Confida Nyhedsbrev

Confida udsender jævnligt et nyhedsbrev med aktuelle emner, kommentarer til samfunds-debatten, samt gode råd. Vil du modtage nyhedsbrevet, tilmelder du dig ved at udfylde felterne nedenfor.
* = Obligatorisk felt

Artikler og viden

© 2014 - Confida. All Rights Reserved. Powered by Wordpress and Design by We Create Web Designs