Finanstilsynet om pensionshensættelser, Børsen 31.8.2016

Marianne Thørs 15. september 2016Pension

I denne artikel “Finanstilsynet udelukker ikke behov for øgede hensættelser” bliver det lidt nørdet pensionssnak.

Det handler om at pensionsselskaberne som er under tilsyn af Finanstilsynet udregner hvad de skal hensætte af penge for at have penge nok til udbetalinger alle de år deres pensionskunder lever. Tallene får de bla. leveret fra Finanstilsynet, men disse tal er fra 2012. Som bekendt stiger levealderen og hvis tallene ikke er tidsvarende kan pensionsselskaberne enten hensætte for meget eller hensætte for lidt. I begge tilfælde er det uheldigt.

Tilmed har ATP foretaget deres egne undersøgelser som viser en anden levealder og ud fra dette har de rettet deres tal til. Deres undersøgelse er fra 2014/2015 og gælder ikke kun danskeres levealder, men også sammenligenlige lande.

Artiklen går på om alle pensionskasser skal gøre som ATP og lave egne undersøgelser eller om der skal være en branchestandard som det var kutyme for 5-10 år siden.

Tilmeld dig til Confida Nyhedsbrev

Confida udsender jævnligt et nyhedsbrev med aktuelle emner, kommentarer til samfunds-debatten, samt gode råd. Vil du modtage nyhedsbrevet, tilmelder du dig ved at udfylde felterne nedenfor.
* = Obligatorisk felt

Artikler og viden

© 2014 - Confida. All Rights Reserved. Powered by Wordpress and Design by We Create Web Designs