Efter kursfald i marts steg markedet voldsomt i april til juni – 06.06.2020

Vi bør lære af vores erfaringer. Er du en af dem som sad med tungsind i marts og så din opsparing falde og falde i værdi og måske tilmed havde ondt i maven så er tiden moden til at overveje om du har den risiko du ønsker. Du bør ikke handle i hast og du skal vide at du ikke kan forudse hvornår markedet er på toppen eller i bund, hvilket skyldes at du ikke har den magiske krystalkugle og kan forudsige fremtiden. Det er der i øvrigt ingen der har.

Det du kan bruge de voldsomme kursfald til i marts er at vurdere om det gjorde for ondt i maven eller om du har det fint med det kursfald der var. Hvis det er det første der gælder for dig er det snart tid til at ændre på sammensætningen af dine investeringer – også selv om “eksperterne” siger at man skal have en anden sammensætning end den man helst vil have. For det er ikke eksperterne som ligger søvnløs om natten eller frygter at pengene ikke kommer til at slå til – det er dig!

Så selv om historien siger at risiko belønnes så kan det lidt højere afkast være hårdt at tjene undervejs. Derfor råder vi altid til at du skal følge din risikoappetit og hellere sove godt om natten end at følge et råd der stresser dig.

Hvis man kan bekende sig til troen “jeg kan ikke forudsige hvad der kommer til at ske på de finansielle markeder” så må der en anden stratei til. Den hedder risikospredning og at alle typer aktiver bør indgå i din samlede investering. Dette kan gøres på en klog måde så du får de investeringer der beskattes hårdt til at ligge i pensionen og de som er mere lempeligt beskattet til at være i dit almindelige depot. Her spiller det ind hvordan din økonomi i forvejen er sammensat – har du lån og dermed renteudgifter kan det være interessant at have en indtægt som beskattes som kapitalindkomst. Har du og din ægtefælle en mindre formue kan det være at I skal have en bid aktier i det almindelige depot da beskatningen af de første aktieindkomster er lavt beskattet.

Det kræver en indsigt at planlægge hvilke investeringer der bør ligge hvor, men der er hjælp at hente, hvis du vælger din rådgiver med omhu.

Rådet til dig er at du skal have den risiko som passer til dig, din opsparing og afkastet af denne bør sættes mest optimalt sammen så du får mest ud af dine penge og samtidig kan sove godt om natten.

Læs artiklen “Pensionsformuer steg i april efter fæl marts bragt i Børsen 6.6.2020

Efter kursfald i marts steg markedet voldsomt i april til juni – 06.06.2020

Kontakt Marianne