Afdragsfrie lån til seniorer og de unge, Berlingske 16.3.2019

Marianne Thørs 16. marts 2019BoligfinansieringRådgivning

Vi er store tilhængere af afdragsfrihed – brugt på den rigtige måde. Confida medvirker i Berlingske med input og holdning til afdragsfrihed efter nye analyser viser at det er ganske udbredt – og med rette kan vi måske tilføje.

Læs artiklen her: Afdragsfrihed hitter til seniorer og de unge

Vi anbefaler mange boligkøbere at dele realkreditlånet op i to lån. Et til de inderste 60 pct. og et til de næste 20 pct. Når afdragsfriheden er udløbet, og boliglånet i banken er væk, så afvikles først lånet på de yderste 20 pct. Men herefter er det tid til omtanke. Måske er der bedre værdi i at spare op på anden vis, når gælden er bragt ned på 60 pct. af boligens værdi,« siger Marianne Thørs.

Det afhænger naturligvis af, hvad renten er på gælden, og hvilke muligheder der findes for belåning efter de første ti år. Men hvis der er lige så høj grad af fleksibilitet som i dag, er der mange muligheder, der bør undersøges, inden de sidste 60 pct. af lånet afvikles.

Dem der til nu har været skeptiske over for afdragsfrihed – herunder flere lovgivere og indflydelsesrige risikoråd – bør se på tallene og brugen af afdragsfrihed og dermed give stof til eftertanke. Det er tid til at erkende at deres skepsis har været ubegrundet høj.

Afdragsfrihed giver handlefrihed til økonomiske rentable valg, der kan forbedre en families økonomi ganske betragteligt. Derfor er det vigtigt at få lagt en plan der rækker ud over boligøkonomien og favner den samlede formue og de muligheder der er gemt her.

Tilmeld dig til Confida Nyhedsbrev

Confida udsender jævnligt et nyhedsbrev med aktuelle emner, kommentarer til samfunds-debatten, samt gode råd. Vil du modtage nyhedsbrevet, tilmelder du dig ved at udfylde felterne nedenfor.
* = Obligatorisk felt

Artikler og viden

© 2014 - Confida. All Rights Reserved. Powered by Wordpress and Design by We Create Web Designs