Højrisiko lån i storbyerne, Berlingske 18.5.2019

Er det tid til at skifte de kortforrentede lån ud med fast rente i 30 år – det afhænger af risikoappetit, hvordan økonomien ser ud, hvor meget du har lånt i din bolig, hvor du er i livet – så det kan ikke siges entydigt, men hvad der er helt sikkert er at der ikke findes en model som alle bør følge!

I artiklen “De mere risikable flexlån hitter mest nord for København” medvirker Confida med indspark til debatten. Læs artiklen her: Berlingske 18. maj 2019

Det er vigtigt ikke at stirre sig blind på ydelsen på det lån du skal have i din bolig. Fristende er det at vælge det lån med den laveste ydelse, men det er ikke altid den rigtige løsning.

Du bør overveje og tage stilling til:

  • Om du skal optage et lån eller dele belåningen op i to lån
  • Om du skal vælge afdragsfrihed for at afvikle dyrere gæld
  • Hvor lang tid du forventer at blive boende
  • Er der større ændringer i indkomst i vente – ex. overgang til pension eller nedsat tid/barsel

En finansieringsmodel hvor de inderste 60% optages som afdragsfrit og de resterende 20% realkreditlån som et med afdrag over ex. 10 år vil over tid give dig store besparelser. Om du på et tidspunkt skal genoptage afdragene på de inderste 60%, afhænger af hvordan din øvrige økonomi ser ud. Hvis du får mere ud af at spare op på pension eller i fri opsparing er det ikke tid, men husk at søg rådgivning, så du træffer dine valg på et oplyst grundlag.

 

Højrisiko lån i storbyerne, Berlingske 18.5.2019

Kontakt Marianne