Højrisiko lån i storbyerne, Berlingske 18.5.2019

Marianne Thørs 20. marts 2019Boligfinansiering

Er det tid til at skifte de kortforrentede lån ud med fast rente i 30 år – det afhænger af risikoappetit, hvordan økonomien ser ud, hvor meget du har lånt i din bolig, hvor du er i livet – så det kan ikke siges entydigt, men hvad der er helt sikkert er at der ikke findes en model som alle bør følge!

I artiklen “De mere risikable flexlån hitter mest nord for København” medvirker Confida med indspark til debatten. Læs artiklen her: Berlingske 18. maj 2019

Det er vigtigt ikke at stirre sig blind på ydelsen på det lån du skal have i din bolig. Fristende er det at vælge det lån med den laveste ydelse, men det er ikke altid den rigtige løsning.

Du bør overveje og tage stilling til:

  • Om du skal optage et lån eller dele belåningen op i to lån
  • Om du skal vælge afdragsfrihed for at afvikle dyrere gæld
  • Hvor lang tid du forventer at blive boende
  • Er der større ændringer i indkomst i vente – ex. overgang til pension eller nedsat tid/barsel

En finansieringsmodel hvor de inderste 60% optages som afdragsfrit og de resterende 20% realkreditlån som et med afdrag over ex. 10 år vil over tid give dig store besparelser. Om du på et tidspunkt skal genoptage afdragene på de inderste 60%, afhænger af hvordan din øvrige økonomi ser ud. Hvis du får mere ud af at spare op på pension eller i fri opsparing er det ikke tid, men husk at søg rådgivning, så du træffer dine valg på et oplyst grundlag.

 

Tilmeld dig til Confida Nyhedsbrev

Confida udsender jævnligt et nyhedsbrev med aktuelle emner, kommentarer til samfunds-debatten, samt gode råd. Vil du modtage nyhedsbrevet, tilmelder du dig ved at udfylde felterne nedenfor.
* = Obligatorisk felt

Artikler og viden

© 2014 - Confida. All Rights Reserved. Powered by Wordpress and Design by We Create Web Designs