Boligportaler – en god nyhed

Confida har i samarbejde med Berlingske TV lavet en gennemgang af de nu 3 kendte boligportaler: Bolighed, Sunday og Myhomebook. Dette udmøntede sig i et TV-indslag – se eller gense det her: Boom i boligportaler .

De tre hjemmesider adskiller sig fra hinanden og har forskellige styrker. Ens for alle er dog at klæde boligmarkedets købere og sælgere bedre på inden beslutning om køb/salg træffes. En kort beskrivelse af de tre sider:

Bolighed  (bagved står Nykredit, Sydbank, SparNord, Arbejdernes Landsbank);
Ud fra objektive registre over boliger (BBR, Ejd.vurdering, Ejendomsskat og andre boliger solgt i nærområdet mv.) anslås en pris på alle huse i Danmark. Dermed kan nysgerrigheden stilles i forhold til værdien af egen bolig såvel som naboens.
Værktøjet er dog ikke bedre end de oplysninger som det bygger på så er de ikke opdaterede vil prisen ikke være korrekt. Det gør sig gældende hvis huset er nyistandsat, kælderen renoveret, der er lavet omfangsdræn/faskiner, vandsikring, et ekstra badeværelse som ikke fremgår af BBR osv.

Der er mulighed for at sætte sit hus “muligt til salg” for at vurdere om der er købere til lige netop “min” bolig. Dermed er der skabt mulighed for at køber/sælger kan mødes udenom mægler.

Ejer af fast ejendom kan også købe en vurdering af huset via Nybolig.

Sunday (bagved står Danske bank)
Bygget op om nuværende budget og boligøkonomi. Målet er at finde ud af om budgettet kan matche på andre boliger til salg i et bestemt område. Det er dog lidt omstændigt idet der alene kan vælges at søge på et postnummer ad gangen og der ikke tages højde for eksisterende friværdi.

Derudover vises alle tilgængelige boliger i ønsket postnummer som er til salg – altså ikke kun dem som der er økonomi til at købe.

 

Myhousebook.dk (bagved står BRF-kredit)
Bygget op som værende notesbog for “mit” hus. Det er nemlig muligt at skrive ind hvilke håndværkere som har arbejdet i huset, hvilke aktiviteter der er i nærområdet, hvilke ændringer kommunen arbejder med, blive opdateret på nyheder fra lokalsprøjten og lave en familiekalender.

Det positive på siden er at der er adgang til lokalplaner, forurening, støjmålinger, oplysninger om skoler/børnepasning (det er dog ikke helt korrekte oplysninger). Dermed er denne side nok den som har flest oplysninger om et ønsket område og dermed ganske brugbar hvis du ikke kender det område du påtænker at flytte til.

Du har mulighed for at byde på en bolig.

Herudover har du mulighed for at tilkøbe tillægspakker – ex. værdi af egen bolig, lokalplaner, skatteovervågning, låneovervågning og politipakken.
I Confida vil vi helt klart opfordre til at du prøver at besøge siderne også selv om du ikke er aktuelt boligsøgende. Der er masser at information at hente om lokalområdet. Nogle vil måske også føle sig lokket til at sælge hvis de oplever stor interesse for den nuværende bopæl. Vi forudser at det i starten vil være et godt supplement til ejendomsmæglerne, men at det på sigt kommer til at overtage nogle handler. En ting er helt sikkert og det er at selskaberne bag bliver promoveret og får muligvis nye kunder til butikken.

 

Boligportaler – en god nyhed

Kontakt Marianne