Glemmer du ægtepagten rammer det alderdommen, Børsen 1.8.2017

Det er altid vigtigt at give både dig selv og din ægtefælle de bedste kort på hånden i alle situationer. Det betyder, at når du gifter dig med din livs udvalgte, så er det en investering i jeres fælles bedste, at oprette ægtepagt såvel som testamente.

I en ægtepagt kan I bestemme, hvad der skal ske hvis I går fra hinanden, det gælder både de værdier I har når I gifter jer, men også et kig ud i fremtiden som bestemmer, hvad der skal ske med de værdier, som I kommer til at skabe som livet udvikler sig.

I Confida oplever vi ofte at ægtepar ikke har oprettet ægtepagt (eller testamente). Livet har formet sig forskelligt for de to personer. Deltid, orlov, arbejdspauser, arv, udlandsophold mm. kan skævvride opsparingen på ex. pension og da denne opsparing i langt de fleste tilfælde ikke deles vil den fraskilte ægtefælle, som har sparet mindst op stå med håret i postkassen når pensionsalderen melder sig.

Så for at I fortsat kan spare op hos den af jer, hvor det er mest gunstigt eller at I kan beskytte den af jer der blev selvstændig – uden at den anden ægtefælle forfordeles,  er det et “must” at etablere en ægtepagt.

Er du allerede gift kan du også sagtens etablere en ægtepagt eller et testamente.

Vi vil på det kraftigste anbefale, at du søger hjælp hos en advokat, som har speciale i familieret da vi for ofte støder på ægtepagter og testamenter som ikke holder vand, når de bliver testet i en skilsmisse eller ved dødsfald.

Det kan også være en god ide at få tjekket allerede eksisterende ægtepagter/testamenter, for at få vished for at de dækker det som du/I ønsker.

Læs artiklen i Børsen her

Glemmer du ægtepagten rammer det alderdommen, Børsen 1.8.2017

Kontakt Marianne