Invester børneopsparingen og få den til at vokse, Politiken 7.11.2016

Confida med virker i artiklen “Kun risikovillige børneopsparinger vokser” i Politiken 7. november 2016.

Politiken har kigget på hvad børneopsparinger forrentes med når de står kontant og det er jo som bekendt for de fleste næsten ingenting. Dog skal man huske at det er ganske risikofrit at lade pengene stå kontant og da vi p.t. stort set ingen inflation har, bliver pengene ikke mindre værd.

Dog er der mulighed for at opnå en forrentning også uden at sætte hele beløbet over styr. Dette gøres bedst ved at kigge på de investeringsmuligheder som det pengeinstitut du har børneopsparingen placeret i tilbyder. Der er meget stor forskel. De fleste tilbyder en puljeløsning (på linje med den du har for pensioner), men enkelte tilbyder også en løsning med eget depot.

For de fleste dækker løsningen med puljeinvestering. Husk at vælge forskellige aktivtyper (=aktier, obligationer, udenlandske obligationer, højrente obligationer, virksomhedsobligationer osv.). Du bør alene investere beløbet hvis der er mere end 5 år til barnet skal have opsparingen.

Når opsparingen når en vis størrelse kan det give mening at investere i enkelte fondskoder frem for gennem puljerne og her skal du kigge dig godt om for at finde et pengeinstitut som tilbyder børneopsparing med depot. Finder du et er det blot at opsige den eksisterende opsparing og så flytte pengene over til den nye konto/bank.

Hvis du ikke har en klippefast tro på at du har fundet lige præcis de papirer som vil gøre det meget bedre end bankens puljer vil vi anbefale dig at stoppe her.

Du er altid velkommen til en snak om investering – brug kontaktformularen eller ring.

Invester børneopsparingen og få den til at vokse, Politiken 7.11.2016

Kontakt Marianne