Investeringsbeviser kan være svære at sælge på børsen, 8/11 Finans.dk

Confida kommenterer på en kundes oplevelse af at prissætningen på de investeringsforeninger, som han gerne ville sælge ikke var som ønsket.

Sagen var, at kunden havde besluttet at sælge sine investeringsbeviser og kiggede på det spread, der blev købt og solgt til. Han ønskede (naturligvis), at få mest muligt for hans beviser – altså højeste pris i spændet og kunne ikke forstå at han ikke fik det tilbudt, når han klikkede ind i netbanken.

Årsagen til at der er et handelsspænd er, at der er forskel på købs og salgspriser. Investeringsforeningen skal ved modtagelsen af investeringsbeviserne i princippet ud og sælge en lille bid i alle de aktiver som de er investeret i og det tager de sig betalt for, med et fradrag i prisen – et såkaldt indløsningsfradrag. Du vil derfor aldrig opnå dagens højeste kurs når du skal sælge.

En mulighed er naturligvis at lægge en ordre ind med den minimumskurs, som du er villig til at sælge for, men også her lurer der risici i form af markedsnyheder, der kan gøre din pris for billig (men da du har lagt ordren ind vil du blive afregnet til prisen, da der sidder professionelle market makerer, som holder øje med et godt køb og de når som regel at handle før dig) eller at du slet ikke får solgt dine investeringsbeviser.

Var det nu OW bunker som du gerne ville have solgt, men til en bedre pris kunne det have kostet dig din investering.

 

Læs artiklen her

 

Investeringsbeviser kan være svære at sælge på børsen, 8/11 Finans.dk

Kontakt Marianne