Kvinder og pension, når du går på nedsat tid, 01.02.2020

Der er mange, der skriver om kvinders “manglende” opsparing til pension i forhold til mænd og det er en interessant problemstilling som alle par bør forholde sig til, når dialogen om børn, barsel, nedsat tid er på bordet.

Selv om det ikke nødvendigvis er et hyggeligt emne at tale om, så er det et must at I sammen også tager stilling til de økonomiske konsekvenser, der er når den ene går ned i tid efter de dejlige børn er en realitet. Det er oftest kvinden der går ned i tid og derfor afspejles dette også i den mindre opsparing til pension.

Hånden på hjertet, så er det jo ikke alle ægteskaber/forhold, der holder helt til døden os skiller så derfor skal opsparingen opretholdes for begge parter også under barsel og nedsat tid. Dette fordi I ikke deler den opsparing der er foretaget til pension, hvis I går fra hinanden.

I denne artikel i Børsen den 1. februar 2020 medvirker Confida med kommentarer og råd til par, der overvejer muligheden for ændret arbejdstid – læs den her: Skal du eller din partner skrue ned for arbejdstiden? Sådan sikrer I pensionen

En ægtepagt er et minimum, hvis I er gift, men vigtigst er dialogen om hvordan I ønsker at stille hinanden ved en evt. skillevej. For samlevende par er det ikke helt så nemt, at lave et juridisk bindende papir om pensioners deling. I må i stedet sørge for at opretholde opsparingen – om det skal ske i form af en reel pensionsopsparing eller som blot en alm. opsparing afgøres af indkomst og skatteforhold.

Under alle omstændigheder er det et område, der kræver opmærksomhed og det er begge forældres ansvar at der spares fair op.

Kvinder og pension, når du går på nedsat tid, 01.02.2020

Kontakt Marianne