Kvinders pensionsopsparing er fortsat op til 30% mindre end mænds

Ser man på kvinders opsparing ved pensionering i dag, i forhold til mænds, er der fortsat en stor forskel på størrelen – faktisk hele 30%. Det skyldes både de vaner og opsparingsmønstre, som har været gældende i årene pensionerne er sparet op, og da det strækker sig mere end 40 år tilbage i tid, er det svært at få øje på de ændringer som er sket. Det ser man først, når man kigger på, hvordan opsparingsmønstret ser ud for de yngre generationer. Og her er noget at glæde sig over. Det viser sig nemlig at de unge uden børn har stort set samme opsparing uanset køn og der sker først en mindre ændring, når de får børn, men også her er forskellen mindre end den er hos de pensionsmodne kvinder og mænd.

Dette beviser, at den meget fokus der har været på at pensionsopsparingen er vigtig, også selv om (flest) kvinder ofte tager længere barsel end mænd, og det også er kvinderne som går på nedsat tid. Vi oplever, at der bliver sparet op både under barsel og at pensionsindbetalingerne øges under den nedsatte tid. Nogle vælger også at spare op på anden vis, så der er penge til pensionstilværelsen og det er glædeligt.

For vi skal huske at pensioner deles ikke ved skilsmisse og statistikkerne viser, at det er ikke alle par, som holder sammen til døden skiller dem.

Hvis der ikke er økonomi til at indbetale uændret pensionsbidrag, for den på nedsat tid, kan I med fordel oprette en ægtepagt. I ægtepagten kan I aftale, hvor stor en kompensation der skal tilgå den ægtefælle der går på nedsat tid i tilfælde af skilsmisse. Da vi ofte sparer en del af pensionsindbetalingerne op på livrenter og disse sjældent kan deles, vil kompensationen i praksis blive udmøntet i en større del af den øvrige formue.

Det er en advokat som udarbejder ægtepagten. Sørg for at finde en advokat med speciale i familieret.

Læs også artiklen i Børsen her:Kvinders pensionsformuer haler ind på mænds, men forskellen er fortsat stor.

Kvinders pensionsopsparing er fortsat op til 30% mindre end mænds

Kontakt Marianne