Rekord lav rente mange år frem? Fordele og ulemper. Berlingske 26.2.2019

Der er både fordele og ulemper ved en lav rente. I artiklen i Berlingske hjælper Confida med vores syn på, hvordan du får mest ud af situationen med rekord lav rente både nu og på sigt.

Læs artiklen her:Rekordlav rente i mange år frem: Her er et plus og fem ulemper

Umiddelbart er det en rigtig god ide at få kigget på lån hvor renten er på 2% eller mere – uanset lånets restløbetid. Der er gode muligheder for en mindre boligudgift og måske i tilgift også at få nogle penge ud af dine bolig, som kan bruges til at forsøde tilværelsen, øge en anden opsparing eller få forbedret boligen med det du drømmer om. Friværdien er jo din!

Selv om der har været mange skriverier om problemer med at belåne friværdi så er det muligt for de fleste op til 60% af boligens værdi. Dog skifter det over tid, hvor du skal gå hen med dit ønsket om belåning, da bankernes kreditpolitik har det med at ændre sig. De som synes at være i værst klemme pt. er boligejere i alderen 55 til folkepensionsalder. Der gælder andre krav om tilbagebetalingsevne og gældsfaktor end når du er under 55 år eller er blevet folkepensionist. Det kan synes meget uretfærdigt, men det er bankerne, som lægger retningen for långivning og så gælder det som forbruger om at finde vej i junglen.

Hos Confida oplever vi fra tid til anden, at boligejere har lån med kort løbetid og høj rente. De beregninger som de har fået fra banken har været på samme løbetid, og derfor har det ikke kunne betale sig at lægge lånet om. Det er ikke den fulde sandhed. Hos os kigger vi både på restgældens størrelse i forhold til boligens værdi og hvilke planer familien har for restejertid i boligen. Ofte viser det sig, at det godt kan betale sig at lægge lånet om til et uden afdrag og med en længere løbetid.

De fleste kunder ved det godt – det er ikke længere moderne at være gældfri for enhver pris – men mange er ikke klar over de muligheder deres økonomi rummer og derfor er det godt at søge rådgivning.

Rekord lav rente mange år frem? Fordele og ulemper. Berlingske 26.2.2019

Kontakt Marianne